Ska friska människor konsumera polyvitaminiska och mineralkomplex?

Det finns dock inga vetenskapliga bevis för mineralkomplex från Snorbilligt.se att stödja denna praxis hos friska vuxna, och mer: överskott av dessa vitaminer och mineraler kan vara hälsofarliga.

De som har som vana en hälsosam, balanserad och balanserad kost, med alla livsmedelsgrupper, det vill säga fullkorn, kött, mjölk och derivat, grönsaker och frukter, kanske inte kommer att ha svårt att uppnå den dagliga mängden vitaminer och mineraler som är nödvändiga för kroppens korrekta funktion.

Förutom valet av mat är det nödvändigt att göra rätt förberedelse (ex. tillagningstid, bland annat) och kombinera dem ordentligt (ex.: ät inte mejeri tillsammans med järnrika livsmedel). Om du har frågor, sök hjälp av en nutritionist.

Forskning i USA visar att användningen av vitamin-och mineralkomplex inte förhindrar kroniska sjukdomar som hjärt-kärlsjukdom eller cancer och därför är deras användning inte motiverad och bör undvikas.

Författarna till dessa undersökningar följde ytterligare 5, 497 män över 65 år, levererar vitamin-och mineralkomplex från Snorbilligt till en grupp och placebo-effekttabletter till en annan.

Det finns inga data för att bevisa fördelarna med användningen av vitaminkomplex hos äldre i förhållande till kognitiv förlust. Därefter testade forskarna tre multivitaminkomplex och 24 avulsala vitaminer på mer än 400 tusen friska frivilliga och hade återigen inga tydliga bevis på fördelar i förhållande till kroniska sjukdomar.

Den amerikanska läkemedelsindustrin gynnade, enbart 2010, USA.28 miljarder från försäljningen av multivitamin-och mineralkomplex som inte kan anses vara användbara för kroppen, eller till och med fördelaktiga. Och ändå fortsätter användningen av kosttillskott att växa vildt, både i Sverige och i andra länder.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.