Fördelar och nackdelar med IPTV tjänster

När det gäller tv-kanaler, OTT eller över de bästa tjänsterna är vad vi vet som strömmande IPTV, de som sänder sin signal Öppet via Internet som Netflix, YouTube, Prime Video eller HBO. Det finns också fall där vissa operatörer som Movistar erbjuder sin IPTV-tjänst men också en OTT-version som Movistar + Lite.

OTT-tjänsterna är inte kopplade till någon IPTV eller telefonoperatör. Dessutom, medan OTTs avger sin signal i öppet och vem som helst kan registrera och komma åt deras innehåll, för att komma åt IPTV-kanaler kommer inte att räcka för att registrera, och du behöver en dekoder för att ta emot, dekomprimera och avkoda signalen.

IPTV har inte reserverad bandbredd. Detta innebär att kvaliteten på mottagningen kan bero på den bandbredd du har gratis, och att om du använder din anslutning för en uppgift som kräver många megas, kan kvaliteten på streaming lida. Detta är inte ett problem för IPTV, eftersom att ha den reserverade bredden säkerställer att du har tillräckligt med signal för att erbjuda bästa bildkvalitet.

En annan fördel med IPTV är dekodrarna själva, som erbjuder dig några extra funktioner som inte är tillgängliga i OTT-tjänster. Du kan vanligtvis spela in flera dagars programmering, eller spola tillbaka ett program när du tar emot det live eftersom det är en personlig sändning. Du tenderar också att kunna enkelt köpa innehåll som filmer som är tillgängliga före din ankomst IPTV streaming tjänster som Dreamfilms.

När det gäller nackdelarna är det uppenbart att beroende på en operatör kan du från din mottagare vara mycket tydlig. Dessutom är de vanligtvis mycket dyrare tjänster eller ingår i paket, och med IPTV innebär att du inte kommer att kunna dra nytta av all din bandbredd på Internet, som en procentandel är avsedd att ta emot kanaler på din Smart-TV.

En annan stor nackdel är att IPTV serveras direkt till ditt hem, medan andra streamingtjänster är tillgängliga var som helst via sina officiella mobilappar.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.