25 år med IPTV: från ursprunget till Internetsändningar till Netflix, Amazon och YouTube

Ursprunget till Internetsändningar

Termen IPTV dök upp första gången 1995 sedan grundandet av Precept Software. Precept har utvecklat en online video produkt som kallas IP / TV. Det var en app för Windows och Unix som överförs ljud-och videotrafik, från dålig kvalitet till kvalitet DVD-skivor. Några år senare förvärvades Precept av Cisco Systems, det var 1998.

På den tiden skrev Kalifornien IT-journalister om den nya programvaran så här:

Om vi går tillbaka till en av de ledande anhängare av Web 2,0 Tim O’Reilly, enligt hans mening, födelsen av Internet TV är uppdelad i två perioder: fram till 2000-2001, ja, samma dot-com boom, och därmed, efter 2001.

I början, som i början av alla branscher, var det naturligtvis bara experiment. Om du helt dyka in i ursprunget till bildandet av Internet-TV, den första testning en Internet video streaming inspelad i november 1992, naturligtvis, i USA.
Marknadsutsikter

IPTV-marknaden värderades till 31,95 miljarder dollar 2017 och förväntas växa med CAGR med 16,9% 2023 till 98,87 miljarder DOLLAR. Idag används IPTV för både kommersiella och privata ändamål.

Teknisk utveckling leder till en ökning av antalet IPTV abonnenter, dessutom finns det ett behov av UHD (4K) och förresten, folk vill titta på vad de vill i en anständig kvalitet.

Dessutom utvecklar företag ständigt strategier för att locka nya kunder, vilket stimulerar IPTV-marknaden. Samtidigt fungerar det växande antagandet av nya lösningar och tjänster, såsom Netflix och Amazon Prime Video, och begränsad bandbredd i regioner med låg Internetpenetration som en avskräckande faktor för marknaden.

Den obestridliga fördelen med IPTV är att det kan lagra program på servrar på den sändande sidan, så att användarna kan begära innehåll över Internet när som helst, vänder sig till video på begäran. Vi, till exempel, i “Frostskydds-TV” ger tillgång till arkivet av program på alla kanaler, och det finns mer än 500, under de senaste 5 dagarna.
Traditionell TV VS Internet-TV

Plattformar och tjänster som YouTube och Netflix är långt ifrån IPTV, men för många av våra användare är dessa identiska ekosystem. De varierar dock i funktionalitet, tekniskt genomförande och handlingsprinciper.

Trots alla skillnader är den viktigaste komponenten innehållet och bekvämligheten med sin konsumtion, vad det än betyder. Men låt oss inte glömma att IP / TV är fortfarande Internet-TV, med kanaler, filmer och TV-serier, program, men med betydligt utökad funktionalitet än traditionell TV.

Och här väljer användaren vad och när man ska titta på, och naturligtvis bör användaren ha ett alternativ för att välja kostnaden för prenumeration. I synnerhet har frostskyddsprogrammet tv-biblioteket tusentals filmer och TV-serier, och dess kostnad är mycket acceptabel – 1 dollar per månad.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.