10 vetenskapliga fakta om vaping som varje vape borde veta

Till exempel dödar tobak mer än 480.000 människor årligen i USA. I den här artikeln har vi granskat några viktiga vetenskapliga studier relaterade till e-cigarettforskning, från skademinskning till kemi. De fyra första punkterna rör vetenskapliga rapporter som utarbetats av olika expertgrupper till stöd för den elektroniska cigaretten. Deras resultat är viktiga för vaping gemenskapen eftersom de ger vetenskaplig legitimitet till e-cigaretter när det gäller skademinskning.

Folkhälsorapport England

PHE (Public Health Englands) rapport att e-cigaretten är ett säkrare alternativ än tobak. “E-cigaretter: en Evidensuppdatering” är en rapport med 113 sidor som drar slutsatsen att den bästa nuvarande uppskattningen visar att den elektroniska cigaretten är cirka 95% mindre skadlig än konventionella cigaretter Snorbilligt.se och kan leda till deras framtida antagande som ett alternativt läkemedel för att sluta, såsom nikotinplåster. Strax efter publiceringen tog några forskare upp sin oro över 95% – värdet och författarna, Ann McNeill och Peter Hajek publicerade ett brev för att klargöra denna punkt:

Som påpekas av Clive Bates, stöd av Royal College of Physicians i London 2015, har det inneburit en ny era i vaping och banade väg för en mer liberal inställning till vaping i England. Den 200-sidiga rapporten som publiceras av kollegiet behandlar flera viktiga frågor om nya kontroverser och missförstånd och klargör situationen när det gäller e-cigarett som du kan köpa i dessa butiker: dk.vape.se eller på Ecigaretter.se, Peoplesmoker.se och VapeSweden.se.

Porten till tobak Normalisering av rökning Sluta röka

Cochrane Library är en samling databaser över kontrollerade kliniska prövningar inom medicinen. I sin 2016-granskning inkluderade observationsdata från 24-studier om vaping-resultat och fann inga skadliga effekter under en 2-årsperiod. I översynen dras också slutsatsen att halsirritation och/eller näsirritation är de vanligaste rapporterade biverkningarna på kort och medellång sikt (upp till två år). Många köper också ejuice av dessa fabrikat: Just Fresh, Just Juice, Kilo, Koyuki Vapor, Liquid Voyage, Liquid Wonders, Loaded E-Juice, Milk King E-juice, Moo Shake och Nasty Juice!

Mer teknisk än resten av de vetenskapliga recensionerna, Cochrane update 2016 anses vara en ” oberoende och rigorös bedömning av de bästa tillgängliga bevisen hittills på e-cigaretter för rökavvänjning.”

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.